Boženka

Boženka a házigazdája a The Mediterranean Dance Lab nevű intenzív táncos, kulturális elvonulásnak Kréta szigetén, ahol Boženka jelenleg lakik. Számos oktató és fellépő DVD-je mellett sokáig turnézott szólistaként az ünnepelt Bellydance Superstars-szal. A 15 éves profi táncos pályafutása alatt több, mint 50 országba hívták oktatni és fellépni. A profizmusa, művészete és hatalmas tudása emelte a legkedveltebbek közé. Vezető formálója a folyton változó hastánc művészetének és mint odaadó oktató, számos tanítványának segített megtalálni az egyéni hangját, kifejezőerejét.

Boženka a Raqs Sharqi vezető egyénisége. Különleges tanítási technikája és csodás személyisége motiváló élménnyé teszi a workshopjait, előadásait mindenki számára. Példaképként folyamatosan, minden egyes workshoppal és előadással egyre magasabb színvonalra törekszik.

Bellydance Superstar, Boženka díjnyertes, nemzetközileg elismert táncos és oktató. A Boženka szó jelentése, „Akit Isten megérintett” egy szerencsés név a világhírű előadó és mestertanár számára, aki a hastánc művészetébe örökíti át a kubai-spanyol-cseh eredetű gyökereit. A világon számos különböző közönséget bűvölt el, miközben inspirálta azokat az előadókat, akik voltak olyan szerencsések, hogy láthatták élőben táncolni.

Kivételes eleganciája és klasszikus, földies stílusa emelte Boženka-t szupersztár státuszba. Karizmatikus, mégis letisztult stílusa miatt vált világszerte kedvelt és keresett oktatóvá a hastánc világában. Mentora és edzője számos feltörekvő táncosnak, nagyon sok tanítványát inspirálta arra, hogy hivatásként gyakorolják a hastánc ősi művészetét.

Mint vállalkozó, Boženka tulajdonosa és vezetője saját világszínvonalú táncstúdiójának Miamiban, Floridában Boženka’s Bellydance Academy néven, mely Dél-Florida vezető tánciskolája (korábbi nevén The Mideastern Dance Exchange).