Nesma

Nesma Spanyolországban született, 1993-98 között Kairóban élt, ahol kiterjedt tudást szerzett az orientális táncról, az egyiptomi folklórról, az arab zenéről, kultúráról és tradícióról.

Ez alatt az idő alatt több, mint 3500 alkalommal lépett fel Kairó leghíresebb színpadain szólótáncosként  a saját zenekarával.

A Nemzeti Egyiptomi Folklór Balett (The Reda Troup) tagjaként tovább bővítette a tudását. Az évek alatt Mahmoud Reda legközelebbi együttműködőjévé vált, amivel művészi pályafutását egy magasabb szintre emelte.

1998 óta folyamatosan táncol és oktat a világ különböző pontjain. Spanyolországban megalapította saját tánciskoláját és neves tánctársulatát, az Al-Andalus Danza-t. Számos műsort adott Európa leghíresebb színpadain, valamint a Kairói Operaházban, az Alexandriai Operában és az Alexandriai Könyvtárban.

Korai spanyol mór ihletésű előadásai az andalúz stílusú tánc úttörőjévé tették.

A tánctársulata mellett saját zenekiadó céget alapított, Nesma Music néven. Számos autentikus zenét és videót adott ki. A Raks Madrid fesztivál is az ő nevéhez fűződik, melyet minden évben júliusban rendeznek meg Madridban.

Nesma hatalmas tudása, tánc iráni szeretete és nagy tapasztalata az oktatás és a tánc terén tette őt világszerte a szenvedélyes orientális táncosok mesterévé.

 

 

 

 

 

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.