Yousry Sharif

Akárhol is van, a legtehetségesebbek és leglelkesebbek megtaláják. Mivel minden fontosabb nagyvárosban tanít, gyakorlatilag meghatározza, hogyan táncol a világ.

Kairói születésű, az egyiptomi folklórtársulatokban eltöltött évtizedek után az amerikai jazz világában is elmerült, így kialakítva stílusát, mely a Világ minden pontján hastáncosok generációit inspirálja. Workshopjai kihagyhatatlanok mindenki számára, a hastáncos alapműveltség részei!

Az egyiptomi Raqs Sharqi világán belül, Yousry Sharif mindenben a legjelentősebbnek számít. Nagyszerű koreográfus, nagyszerű tanár, nagyszerű mentor, nagyszerű zenei producer, nagyszerű egyéniség, inspiráló és kiváló elme. A listát folytathatnánk sokáig, röviden legyen elég annyi, ő a tánc leglényege, egy igazi fenomén.

Világszerte elismert és nagyrabecsült, mint a mesterek mestere. Az év nagyobb részében táncosokat és tanárokat tanít a világ minden táján. A legritkább esetben fordul elő, hogy olyan táncos csináljon nagy karriert, aki nem tanul, vagy tanult tőle.