Cairo oktatók

Lubna Emam (Egypt)

Lubna Emam 9 évesen kezdett el orientális tánccal foglalkozni, az egyiptomi Kaomeya School Troup-ban. Bejárta az egész világot a Kaomeya Troupe és más csoportok tagjaként táncolva. Lubna a híres hastáncossal, Nagwa Fuad-dal is dolgozott együtt.

Néhány évvel ezelőtt, amikor visszatért Egyiptomba, elkezdte tanítani az orientális táncot egyiptomi és külföldi táncosoknak. Jelenleg járja a világot és mindenhol tanítja a klasszikus orientális táncot és az egyiptomi folklór táncokat. Lubna jól megkülönböztethető stílusa hihetetlenül erőteljes, “súlyos” mozdulatokban gazdag. Leginkább a Saiidi stílus megjelenítéséért, interpretációjáért ismert, elismert.

 

Sahar Samara (Egypt)

Sahar Samara

Jillina Carlano (USA)

Előadóművész, mestertanár, koreográfus, rendező és producer. Jillina az egész életét a táncnak szenteli. Jelenleg a legújabb produkciójával a Bellydance Evolution-nel turnézik a világ körül, amit 2009-ben alkotott meg, mely forradalmian új megközelítése a hastánc művészetének. Egy színpadi show kerettörténettel, hasonlóan a balett előadásokhoz. A Bellydance Evolution már több mint 20 országban járt és vendégelőadóként a marokkói Mawazine fesztiválon a Marokkói királynőnek is  táncoltak.

1999-ben Jillina megalapította a saját táncegyüttesét a Jillina’s Sahlala Dancers-t, ami jelenleg Los Angeles elsőszámú szórakoztató társulata, ha közel-keleti vagy fúziós világtáncokról van szó. 2003-2009 között a Bellydance Superstars művészeti igazgatója, koreográfusa és szólistája volt, akikkel több tucat országban, több, mint 700 show-t adtak elő. Csak egy pár a kiemelkedő helyszínekből: Lolapaloza, The Follies Berger Párizsban, The Queen’s Theater Londonban és a Theatre Mohammed V Rabaatban, Marokkóban. Jillina 2010-ig volt a társulat vezető koreográfusa.

Jillina számos táncstílusból merítkezik amikor új, színes, fúziós koreográfiákat alkot. Ilyenek a közel-keleti és folklór táncok, jazz, balett, és a Hip Hop.

Rengeteget utazik, előadásokat tart, koncerteken lép fel. A hastánc Michael Jordan-jének hívják. Az országok, ahol járt már: Anglia, Skócia, Írország, Ausztrália, Japán, Kína, Taiwan, Korea, Indonézia, Malajzia, Mexikó, Brazília, Argentína, Panama, Chile, Venezuela, Kanada, Franciaország, Olaszország, Monaco, Németország, Belgium, Ausztria, Hollandia, Csehország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Luxemburg, Oroszország, Szlovénia, Peru, Görögország, Törökország, Marokkó, Dubai, Egyiptom és természetesen Magyarország.

Attól függeltelnül, hogy egyénileg vagy 1000 táncosnak tart órát, megvan az a különleges képessége, hogy mindenkivel könnyen megtalálja a közös hangot.

Mercedes Nieto (Hungary)

Mercedes Nieto – Magyarország Fénylő Csillaga

Nieto Mercedes Európa szívében Budapesten született, és immáron 20 éve gyakorolja és mélyíti orientális tánc tudását. Mindemellett számos egyéb táncstílust is kipróbált és tanul jelenleg is – mint flamenco, jazz-, és klasszikus balett, illetve kortárs táncok.
Ezeket ötvözte a tradicionális és kortárs egyiptomi táncokkal, és alakította ki saját stílusát, amely dinamikus, magával ragadó, finom, érzéki, titokzatos, de mégis őszinte és természetes, és ma már világszerte több ezer követője van.

Számos díj tulajdonosa mind egyéni, mind csoportos kategóriákban, melyeket a világ különböző versenyein nyert karrierjének korai éveiben, köztük Egyiptomban Nile Group és Ahlan Wa Sahlan Festival-on; emellett koreográfusként is többször elismerték munkásságát.

Mercedes évekig táncszínházi előadásokat is koreografált, saját iskolát vezet 15 éve, valamint vezető tanára, sztár vendégfellépője számos magyar, európai és világ más országában megrendezett fesztiválnak, pl. Egyiptom, USA, Japán, Kína, Marokkó, Malajzia, Spanyolország, Anglia, Olaszország, és még folytathatnánk a sort – az elmúlt években több, mint 40 országban lépett fel és oktatott. 2010 júniusában a Nile Group Festival élő zenés gáláján vendégművészként szerepelt, csak úgy, mint 2011 júniusában, ezután Ő lett az egyike az első európai mester tanároknak, akik e méltán világhírű fesztiválon rendszeresen oktatnak.

Mohamed Kazafy (Egypt)

Mohamed Kazafy

Elena Ramazanova (Russia)

Elena Ramazanova, has been dancing and teaching for over 25 years, traveled to many parts of the world teaching an performing, one of the most authoritative voices in Oriental Dance in Russia and Russian speaking countries. During the beginning of her carrier she travelled and danced in Egypt, she was one of the main teachers at Ahlan Wa Sahlan Raqs Festival in Cairo and currently teaches at Raqs Of Course festival in Egypt. Elena, is the Founder and President of The League of Bellydance Masters of Russia. Master Instructor who taught generations of most well known Russian dancers today. Well-known Instructor, choreographer and producer, specializes in folk and classic Oriental Dance. One of the main purposes of the League is to establish high quality standards of aesthetic execution and teaching of Oriental Dance in Russia, keeping  the traditions. Elena, is an authority on all styles of dance, especially from the gulf.

Budapest oktatók

Gulden Fatkulla (Kazakhstan)

Gulden Fatkulla

Simon Sarkis (USA/Lebanon)

Simon Sarkis

Guan & Rita (China)

Guan Kína egyik legkedveltebb koreográfusa. Kreatívan ötvözi a különböző stílusokat, több mint 180 eredeti munkáját számos művész adja elő világszerte.

A workshopjain nagy hangsúlyt helyez a helyes tartásra, az egyiptomi stilizált mozdulatokra és a megfelelő érzések kifejezésére. A fesztiválon külön, és párjával Ritával is tart workshopot!

Inspiration oktatók

Virág Judit

Virág Judit Magyarország tribal királynője! Virág Judit törzsi hastáncos mögött 10 év elhivatott munka, számos nemzetközi előadás, fesztivál és show áll már, melyeken fellépőként, oktatóként és zsűritagként egyaránt közreműködött. A Budapesti Törzsi Hastáncfesztivál főszervezője és lebonyolítója sokadik éve. Az Attraktív Kollektíva Hastánc Egyesület vezetője. A Judit által táncolt és tanított törzsi hastánc több mint egy művészeti irányzat vagy stílus, egyszerre rituálé és varázslat. A nőiesség ritmusba és dallamba kódolt üzeneteit közvetíti a mozdulatok nyelvén. A Tribal workhsopon lehetőséged átélni a tribal élményt és igazi NŐ-nek érezheted magad, miközben élvezed a csodálatos zenét és a körülötted lévő világot!

Vesna Zorman (Slovenia)

Vesna Zorman Szlovéniából hozza el nekünk a csillogás minden praktikáját! Vesna a Tribal egyik elismert csillaga, fellépőcsoportjával, az Ambrosia-val bejárták már egész Európát. A társulat az intenzív vizuális élménynek, dramaturgiának és színpadiasságnak köszönhetően mindig magas színvonalú élményt nyújt, elvarázsolva ezzel a közönséget. Vesna szerint a smink szerves része a színpadi előadásnak: kiegészíti a táncos előadását és gazdagítja megjelenését. A „színpadi-smink” workshop segítségével megtanulhatod, hogyan készíts csillogó és fénylő, drámai szemeket, amelyeket még a nézőtér legutolsó sorában ülők is jól láthatnak majd!

Vámos Veronika

Vámos Veronika 4 évesen kezdett táncolni: 25 évig tanult klasszikus balettet, emellett jazz-, modern- és kortárstánc tréningeken vett részt. Később különböző néptáncokat (széki és moldvai, orientális, szufi-mevlevi dervis táncok, argentin tangó), tradicionális mozgásokat (karate, jóga) tanult. Eleinte musicalekben táncolt (Rockszínház, Vígszínház, Madách színház), később kortárstánc együttesekben (Horváth Csaba, Roberto Galván, Tzranz Danz). Kb. 13 éve énekel, jelenlegi együttese Tango Cortina néven működik.

Flamencoval 23 éve foglalkozik. Jerez de la Fronterában, Sevillában, Granadában tanult (tanáraim: Pilar Ogalla, Manolo Marín, Chiqui de Jerez, Fernando Galán, Mercedes Ruiz stb.)
Jelenleg flamenco tánctanítással  és annak színházi alkalmazásával foglalkozik. Vámos Veronika 2004-ben az Alternatív Színházi Szemle legjobb előadó díjában részesült. 2007 augusztus 20-án megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Aranykeresztjét táncművészi és koreográfusi munkájáért.

Hosman Ádám

HOSMAN ÁDÁM ütőhangszeres zenész és zenei producer, tevékeny résztvevője az arab zenei és hastáncéletnek. 2008 óta együtt zenél a világhírű iraki lantművésszel, Omar Bashirral, akivel számos lemezt adtak ki, és végigturnézták az arab világot Marokkótól Abu Dhabi-ig. 2007-től fennállásáig vezette a népszerű Khalifa együttes ütősszekcióját, ahol klasszikus Egyiptomi repertoárt szólaltattak meg tradicionális Takht felállásban, a legkiválóbb orientális táncosok közreműködésével. Szóló előadóként visszatérő vendége hastáncfesztiváloknak, ahol táncműsorok kíséreteként és versenyek zsűritagjaként vesz részt. Ádám nagy hangsúlyt fektet táncosok zenei képzésére workshopjain, táborokban, magánórákon, és állandó tanárként Nieto Mercedes tánciskolájában. Ádám célja, hogy széleskörű jártasságát kihasználva közelhozza a színes arab zenei kultúrát a nyugati közönségekhez.