Ahmed Refaat

Ahmed Refaat egyiptomi táncos, koreográfus. Az egyiptomi folklór táncok, a Saidi, Nubiai, Melaya, Eskandrany, Gawazee, Muwashahat, Manboaty, Felahi, Shamadan és az orientális tánc (hastánc) mestere.

9 évesen kezdett el táncolni a Theater Child-ban. 2 év után csatlakozott az Elgezera Youth Center folklór tánc csapatához Professor Mokhtar Mustapha vezetése alatt.

Számos fesztiválon vett részt világszerte: 1990-ben Németországban, 2000-ben Bulgáriában, 2001-ben Spanyolországban és Németországban 2001, 2004 és 2005-ben.

Táncosként és oktatóként részt vett Ománban a Turisztikai Fesztiválon, valamint a Reda Troup tagjaként a 2007-ben Alexandriában Mahmoud Reda tiszteletére megrendezett fesztiválon is több táncban szerepelt.

Vendégoktató volt Oroszországban, Moszkvában rendezett folklór fesztiválon több egymást követő évben. 2008-ban egy teljes szemeszteren át az EKC Dance School of Abou Shebika-ban oktatott Svédországban.

Ahmed Refaat most járja a világot, mint vendégoktató és fellépő (Lengyelország, Spanyolország, Franciaország, Kína, Oroszország, Ukrajna, Horvátország, Svédország, Olaszország, Szingapúr, Japán, …). Emellett keresett oktatóként magánórákat ad Kairóban.

 

 

 

 

 

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.