Khaled Mahmoud

Khaled jó pár évvel ezelőtt mindössze 7 évesen kezdett el táncolni partikon és esküvőkön. Édesapja úgy gondolta, fia művészi beállítottságú így beiratta balett órákra. 6 évig tanult balettet.

Mialatt a főiskolán könyvelést tanult, nem jutott ideje a táncra. A diploma megszerzése után egy gyárban kezdett el dolgozni. 4 évig táncolt egy tradicionális egyptomi tánccsoportban. Ebben az időben kezdett el hastánc órákat venni Abrahim Akeftől és sok más egyiptomi mestertanártól. Ezután maga Khaled is tanár lett, 6 évig dolgozott a Maade Club-ban és a M/S Alexander the Great óceánjáró hajón esténként.

Kifejezetten kedveli a legendás (Golden Era) hastáncosok Naima Akif, Tahia Carioca, Samia Gamal stílusát.

2001-ben költözött Angliába, ahol számos workshopot tartott és különböző előadásokon lépett fel. 2002-ben indította be nemzetközi hastáncos karrierját a finnoszági hastánc fesztiválon. Jelenleg folyamatosan utazik, tart workshopokat és előadásokat világszerte.

Oszlopos tagja két neves fesztiválnak is: a kairói Nile Group és a finnországi Naseem El Sharq-nak. Angliában pedig saját szervezésű hastánc fesztiválja a Shimmy in the City Festival.