Mercedes Nieto

Mercedes Nieto – Magyarország Fénylő Csillaga

Nieto Mercedes Európa szívében Budapesten született, és immáron 20 éve gyakorolja és mélyíti orientális tánc tudását. Mindemellett számos egyéb táncstílust is kipróbált és tanul jelenleg is – mint flamenco, jazz-, és klasszikus balett, illetve kortárs táncok.
Ezeket ötvözte a tradicionális és kortárs egyiptomi táncokkal, és alakította ki saját stílusát, amely dinamikus, magával ragadó, finom, érzéki, titokzatos, de mégis őszinte és természetes, és ma már világszerte több ezer követője van.

Számos díj tulajdonosa mind egyéni, mind csoportos kategóriákban, melyeket a világ különböző versenyein nyert karrierjének korai éveiben, köztük Egyiptomban Nile Group és Ahlan Wa Sahlan Festival-on; emellett koreográfusként is többször elismerték munkásságát.

Mercedes évekig táncszínházi előadásokat is koreografált, saját iskolát vezet 15 éve, valamint vezető tanára, sztár vendégfellépője számos magyar, európai és világ más országában megrendezett fesztiválnak, pl. Egyiptom, USA, Japán, Kína, Marokkó, Malajzia, Spanyolország, Anglia, Olaszország, és még folytathatnánk a sort – az elmúlt években több, mint 40 országban lépett fel és oktatott. 2010 júniusában a Nile Group Festival élő zenés gáláján vendégművészként szerepelt, csak úgy, mint 2011 júniusában, ezután Ő lett az egyike az első európai mester tanároknak, akik e méltán világhírű fesztiválon rendszeresen oktatnak.

Mercedes az alapítója és koreográfusa a Nimfa Orientális Társulatnak, akik ugyancsak a világ számos országában vesznek részt fesztiválok gáláin, illetve szerepelnek táncelőadásokban.

Mercedes CD producerként is működik, eddig három zenei CD-je jelent meg, melyeknek művészeti vezetéséért is ő felel: “Enti ya Amar”, “Layali el Hob” és “Habibi” címen. A CD-ket Kairóban vették fel, a legjobb kortárs egyiptomi zenészek közreműködésével.

A CAIRO! Festival Budapest megálmodója és főszervezője is ő. Ez immár 10. éve az ország és Közép-Európa legjelentősebb rendezvénye, ahova több, mint 30 országból látogatnak el a fejlődni és szórakozni vágyó táncosok.

Mercedes órái, koreográfiái igazi kihívást jelentenek tanítványainak, szereti átadni mindazt a tudást és érzést, mely jellemzi táncstílusát. Órái magas tánctechnikai tudás átadására törekszenek, nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a hastánc különböző elemeinek ötvözésével a táncos saját stílusa, üzenete jelenjen meg. Mottója, hogy nincs tánc valós érzelmek nélkül, és ez különösen igaz az orientális táncra.

.

.

.

.

.

.

.

.