Támogasd te is a rászoruló közép-keleti gyermekek művészetterápiás programját

Kedves Táncosok,

nagyon fontos számunkra, hogy megosszuk a tánc iránti szeretetünket, hogy ezáltal mások életét is jobbá tegyük. Ez magában foglalja a jótékonysági munkát is. Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy a fesztivál keretein belül részt veszünk egy nagyobb jótékonysági projektben, amelyben valódi segítséget tudunk nyújtani a tánc szeretete által. Úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a Scoop Foundation Syrias Vibes programját. Művészetterápiás programjukban arra törekszenek, hogy a háborúban és a veszélyes területeken élő gyermekek mindennapjait élhetőbbé tegyék, és lehetővé tegyék számukra a művészet által a mindennapi stresszel való megbirkózást. Céljuk és munkájuk valóban lenyűgözött minket.

A Syrias Vibes az SCOOP Foundations közel-keleti programja, amely segíti a szíriai és iraki háborúk által érintett személyeket. 2018-ban a mentőkre, klinikákra és sürgősségi szolgálatokra összpontosítottak. A háború elmúltával az iraki kurdisztáni térségben a lakóhelyüket elhagyni kényszerült kurdok és jazidisok orvosi ellátására, az ISIS fogságból visszatérő nők és gyermekek pszichoterápiája, valamint oktatási projektek támogatására összpontosítanak. Tavaly, 2019-ben elindítottak egy művészetterápiás programot a Bajed Kandala táborban. 15 itt készített alkotás jelenleg Írországban található, iskolákban és a közösségi központ környékén kerülnek kiállításra Írország szerte. 2020-ban folytatják terápiás tevékenységüket, emellett informatikai programjuk fejlesztésére is összpontosítanak, amelynek célja, hogy a gyermekeket angol nyelvre és alapvető informatikai ismeretekre tanítsák.

Hogyan tudod te is támogatni a munkájukat a CAIRO! Fest Budapest segítségével?

 

  • Rendelj  ?SCOOP Támogatói Jegyet? a fesztivál bármelyik Gálaestjére. Támogató jegyek vásárlásával a jegy árából 5?l illetve 10? (a jegy típusától függően)  közvetlenül az alapítványhoz kerül.
  • Hozz magaddal néhány művészkelléket (ceruzák, papír, festékek és ecsetek, stb.) és helyezd el az Adománygyűjtő dobozunkba a fesztivál ideje alatt. A Scoop önkéntesei összegyűjtik és elviszik őket a táborokba.

Nagyon reméljük, hogy minél többen csatlakoztok hozzánk az alapítvány fontos küldetésének támogatásához. Köszönjük!

Ha további információt szeretnél kapni az alapítványról, látogass el weboldalukra:

https://scoopfoundation.org