Art projects

Izgalmas új projektek elkötelezett orientális táncosok számára!

 

Mindig fontos volt számunkra az orientális tánc művészi oldalának képviselete, terjesztése, azoknak az embereknek az összefogása, akik hasonlóan gondolkoznak.
Célunk, hogy létrehozzunk egy alkotó közösséget, összekapcsoljunk embereket és kultúrákat, közös emlékeket, tapasztalatokat szerezzünk.

Idén három különböző projekttel is készülünk:

1 / BUDAPEST RAQS ORIENTAL – HIBRID CSOPORTKOREOGRÁFIA PROJEKT MERCEDESSZEL
2 / BUDAPEST RAQS NEOANDALÚZ – ONLINE CSOPORTKOREOGRÁFIA PROJEKT NESMÁVAL
3 / “US – Untold Stories” Befogadó Nyitógála

 

1 / BUDAPEST RAQS ORIENTAL – CAIRO! FEST HIBRID CSOPORTKOREOGRÁFIA PROJEKT MERCEDESSZEL

Csatlakozz egy két hónapos inspiráló táncos programhoz Mercedesszel, és ennek eredményeként adj elő egy közös koreográfiát vele és egy nemzetközi tánccsoporttal a CAIRO! Fest fő gálaműsorában – élőben! BUDAPEST RAQS!

Ha láttad már a Nimfa Orientális Társulat előadásait, tudod, milyen stílusra, hangulatra és megközelítésre számíthatsz ettől a csoportprojekttől: egy művészi színpadi koreográfiával készülünk, amely különös hangsúlyt fektet az expresszivitásra, a történetmesélésre és a csoportkohézióra. Útközben személyes útmutatást és visszajelzéseket is fogsz kapni Mercedestől.

Cél: táncos tapasztalatszerzés minden szinten, technikai fejlődés, kreativitás fejlesztése, miközben egy elkötelezett táncosokból álló nemzetközi csoport támogató és motiváló környezetének részévé válhatsz, és egy művészileg kihívást jelentő táncot adhatsz elő a hastáncközösség egyik fontos színterén – és eközben élvezzük az oda vezető út minden lépését.

 • Stílus: kifejező lírai orientál dal
 • Szint: profi, félprofi, haladó
 • Az órák nyelve: angol
 • Tréning időpontok: 2023. március 8, 22, 29, április 5 és 26, május 3 – szerdánként (6 alkalom, 90 perc) 19.30-21.00-ig, élőben és online.
 • Élő próbák: május 8.-án és 9.-én Budapesten, személyesen (ez azt jelenti, hogy a fesztivál előtt legalább 3 nappal Budapestre kell utazni)

Formátum: az órákhoz csatlakozhatsz élőben Budapesten VAGY online Zoomon keresztül. Javasoljuk, hogy valós időben vegyél részt az edzéseken, de lehetőség van az órák újranézésére is (kivéve az utolsó két hét próbáit és az élő próbákat.)
Fellépői részvétel: A helyek korlátozottak! Maximum 6 előadó választható ki a projektbe
(színpadi fellépéssel).
“Felfedező” részvétel: IGEN, részese lehetsz a projektnek, és profitálhatsz a kreatív folyamatból akkor is, ha nem tervezel fellépni a végén. (Ebben az esetben az élő próba nem kötelező, plusz költségek nincsenek, a részvétel pedig kedvezményes. A visszajelzéseket – videókon keresztül – ez a csomag is tartalmazza.)

Magyar táncosoknak 30 % kedvezmény!

A projekt költsége előadóknak: 65.000 Ft (két hónapon át 8 órát, 2 élő próbát, visszajelzéseket és útmutatást, élő előadásban való fellépést, az előadásról készült fényképeket és videókat tartalmazza)
Felfedezőknek: 45.000 HUF (két hónapon át 6 órát, a 2 extra próbán való részvételi lehetőséget (élőben vagy online), személyes visszajelzéseket és útmutatást tartalmaz)
A díjon felül a budapesti utazási és szállásköltségeket, valamint a kosztümköltséget (amely maximum kb. 250 EUR lesz és fesztivál után megtarthatod) egyénileg  kell fedezni.
A projekt CAIRO! Fest résztvevők számára érhető el, ami minimum 2 Napi Pass vásárlását jelenti a Fesztiválra (ez a felfedezőkre nem vonatkozik).

Jelentkezés módja:

Február 17-ig küldd el nekünk regisztrációdat e-mailben: rövid táncos életrajzodat és 2 évesnél nem régebbi táncvideódat (YouTube link).

 • Ezután kapsz egy videót Mercedes egyik kombinációjával, amelyet meg kell tanulnod és felvenned magad, ahogy táncolod – a meghallgatás részeként. Ezt március 8-ig vissza kell küldened nekünk.
 • Március 12-ig kapsz értesítést arról, hogy jelentkezésedet elfogadtuk-e.
 • Aki nem kerül kiválasztásra, „Felfedezőként” továbbra is csatlakozhat.

A Felfedezőknek nem kell végigmenniük a fenti meghallgatási folyamaton, jelentkezés után automatikusan bekerülnek a programba.

Készen állsz, hogy szintet lépj egy igazi nemzetközi táncos kalanddal?
További információ és jelentkezés: info@nietomercedes.com

2 / BUDAPEST RAQS NEOANDALÚZ – ONLINE CSOPORT KOREOGRÁFIA PROJEKT NESMÁVAL
(előre felvett videók és a fellépés előtti helyszíni próbák)

 

Szeretnél fellépni az elbűvölő orientális táncossal, Nesmával egy színpadon? Ebben a projektben otthon is meg tudod tanulni a koreográfiát, előre felvett videókról, a saját ütemedben, és csak a fellépés előtti próbákon kell személyesen részt venned!

 • Szint: haladó, félprofi, profi
 • a csoport Nesma egyik muwashahat koreográfiáját fogja megtanulni előre felvett videókról online, majd Nesmával együtt előadják a fesztiválon

Jelentkezni egy 2 évnél nem régebbi videóddal tudsz, természetesen a project díját csak abban az esetben kell befizetned, ha beválogattak a csoportba

 • A fellépésen kb 6 fő fog részt venni. Közös próba a fesztivál előtt lesz Budapesten, így a táncosoknak Budapesten kell lenniük május 10-től.
 • Április 15-ig kell majd egy videót küldened Nesmának, amin a koreográfiát gyakorlod, hogy visszajelzést tudjon küldeni, min kell esetleg javítanod
 • Kosztüm: nem kell speciális fellépő kosztüm hozzá, csak egy alap fellépő ruha, amit majd Nesmával leegyeztetsz
 • A projekt költsége: 90 EUR
  Ahhoz, hogy részt vehess, minimum 2 napijeggyel kell rendelkezned, gyere nyitottan új ötletekre, művészi tapasztalásokra, legyél elkötelezett és rugalmas!

A regisztrációt február 15-én nyitjuk meg,
Március 1-ig értesítést kapsz, hogy elfogadtuk-e a jelentkezésed, bekerültél-e aprojektbe!

További információ és jelentkezés: info@nietomercedes.com

3 / “US – Untold Stories” Nyitó Gála Show

(előválogatás alapján kiválasztott saját szóló illetve csoport táncok)

Idén még egy művészi élményben vehetsz részt: szeretnéd megmutatni egy művészi alkotásodat más profi táncosokkal és meghívott fellépőkkel a fesztivál nyitógáláján? Egy különleges előadással készülünk, aminek most te is része lehetsz!

Az előadás címe: US – Untold Stories

Ha úgy gondolod, hogy van olyan táncod, ami illik ehhez a témához, szívesen megmutatnád, és egyben részt vennél abban a kreatív folyamatban, ahogy az egyes táncok az előadás részévé válnak, csatlakozz ehhez a művészi kísérlethez!

Az előadást Mercedes rendezi. Jelentkezhetsz bármilyen tánccal (csoportokat is szívesen látunk), ami beleillik ebbe a koncepcióba. A dramaturgiának megfelelően a táncodat hozzá kell majd igazítani az egész előadáshoz, elsősorban az átmeneteket, például a számod kezdetét és a végét.

A jelentkezés ingyenes, feltétele csak a fesztiválon való részvétel (minimum 2 napijeggyel), és hogy rugalmas és elkötelezett legyél, tudj csoportban dolgozni, nyitott legyél az új ötletekre, új művészi tapasztalatokra!

A jelentkezést február 15-én nyitjuk meg.

Eredményhirdetés és a közös munka kezdete (konzultációk stb): március 1.

 • a fellépőknek Budapesten kell tartózkodniuk a helyszíni próbákra május 10-én délutántól

Ha jelentkezni szeretnél, küldd el a videódat a cairofestivalbudapest@gmail.com címre, és pár gondolatot a táncodról, hogyan kapcsolódik a kiírt témához!