Oktatóink

Lubna Emam (Egyiptom)

Lubna Emam 9 évesen kezdett el orientális tánccal foglalkozni, az egyiptomi Kaomeya School Troup-ban. Bejárta az egész világot a Kaomeya Troupe és más csoportok tagjaként táncolva. Lubna a híres hastáncossal, Nagwa Fuad-dal is dolgozott együtt.

Néhány évvel ezelőtt, amikor visszatért Egyiptomba, elkezdte tanítani az orientális táncot egyiptomi és külföldi táncosoknak. Jelenleg járja a világot és mindenhol tanítja a klasszikus orientális táncot és az egyiptomi folklór táncokat. Lubna jól megkülönböztethető stílusa hihetetlenül erőteljes, “súlyos” mozdulatokban gazdag. Leginkább a Saiidi stílus megjelenítéséért, interpretációjáért ismert, elismert.

Mohamed Kazafy

Mercedes Nieto (Magyarország)

Mercedes Nieto – Magyarország Fénylő Csillaga

Nieto Mercedes Európa szívében Budapesten született, és immáron 20 éve gyakorolja és mélyíti orientális tánc tudását. Mindemellett számos egyéb táncstílust is kipróbált és tanul jelenleg is, mint flamenco, jazz-, és klasszikus balett, illetve kortárs táncok.
Ezeket ötvözte a tradicionális és kortárs egyiptomi táncokkal, és alakította ki saját stílusát, amely dinamikus, magával ragadó, finom, érzéki, titokzatos, de mégis őszinte és természetes, és ma már világszerte több ezer követője van.

Számos díj tulajdonosa mind egyéni, mind csoportos kategóriákban, melyeket a világ különböző versenyein nyert karrierjének korai éveiben, köztük Egyiptomban Nile Group és Ahlan Wa Sahlan Festival-on; emellett koreográfusként is többször elismerték munkásságát.

Mercedes évekig táncszínházi előadásokat is koreografált, saját iskolát vezet 15 éve, valamint vezető tanára, sztár vendégfellépője számos magyar, európai és világ más országában megrendezett fesztiválnak, pl. Egyiptom, USA, Japán, Kína, Marokkó, Malajzia, Spanyolország, Anglia, Olaszország, és még folytathatnánk a sort – az elmúlt években több, mint 40 országban lépett fel és oktatott. 2010 júniusában a Nile Group Festival élő zenés gáláján vendégművészként szerepelt, csak úgy, mint 2011 júniusában, ezután Ő lett az egyike az első európai mester tanároknak, akik e méltán világhírű fesztiválon rendszeresen oktatnak.

Shahrzad

Julia Farid

Samantha Emanuel

Gulden Fatkulla (Kazakhsztán)

Profi hastáncos, koreográfus, az ESHTA orientális tánccsoport vezetője. Kazahsztán csodálatos csillaga, fantasztikusan tehetséges, kedves és inspiráló.

Guan & Rita (Kína)

Guan Kína egyik legkedveltebb koreográfusa. Kreatívan ötvözi a különböző stílusokat, több mint 180 eredeti munkáját számos művész adja elő világszerte.

A workshopjain nagy hangsúlyt helyez a helyes tartásra, az egyiptomi stilizált mozdulatokra és a megfelelő érzések kifejezésére. A fesztiválon külön, és párjával Ritával is tart workshopot!

 Vesna Zorman (Szlovénia)

Vesna Zorman Szlovéniából hozza el nekünk a csillogás minden praktikáját! Vesna a Tribal egyik elismert csillaga, fellépőcsoportjával, az Ambrosia-val bejárták már egész Európát. A társulat az intenzív vizuális élménynek, dramaturgiának és színpadiasságnak köszönhetően mindig magas színvonalú élményt nyújt, elvarázsolva ezzel a közönséget. Vesna szerint a smink szerves része a színpadi előadásnak: kiegészíti a táncos előadását és gazdagítja megjelenését. A színpadi-smink workshop segítségével megtanulhatod, hogyan készíts csillogó és fénylő, drámai szemeket, amelyeket még a nézőtér legutolsó sorában ülők is jól láthatnak majd!

 Judit Virág (Magyarország)

Virág Judit Magyarország tribal királynője! Virág Judit törzsi hastáncos mögött 10 év elhivatott munka, számos nemzetközi előadás, fesztivál és show áll már, melyeken fellépőként, oktatóként és zsűritagként egyaránt közreműködött.

A Budapesti Törzsi Hastáncfesztivál főszervezője és lebonyolítója sokadik éve. Az Attraktív Kollektíva Hastánc Egyesület vezetője. A Judit által táncolt és tanított törzsi hastánc több mint egy művészeti irányzat vagy stílus, egyszerre rituálé és varázslat. A nőiesség ritmusba és dallamba kódolt üzeneteit közvetíti a mozdulatok nyelvén. A Tribal workhsopon lehetőséged átélni a tribal élményt és igazi NŐ-nek érezheted magad, miközben élvezed a csodálatos zenét és a körülötted lévő világot!

Veronika Vámos (Magyarország)

Vámos Veronika 4 évesen kezdett táncolni: 25 évig tanult klasszikus balettet, emellett jazz-, modern- és kortárstánc tréningeken vett részt. Később különböző néptáncokat (széki és moldvai, orientális, szufi-mevlevi dervis táncok, argentin tangó), tradicionális mozgásokat (karate, jóga) tanult. Eleinte musicalekben táncolt (Rockszínház, Vígszínház, Madách színház), később kortárstánc együttesekben (Horváth Csaba, Roberto Galván, Tzranz Danz). Kb. 13 éve énekel, jelenlegi együttese Tango Cortina néven működik.

Flamencoval 23 éve foglalkozik. Jerez de la Fronterában, Sevillában, Granadában tanult (tanáraim: Pilar Ogalla, Manolo Marín, Chiqui de Jerez, Fernando Galán, Mercedes Ruiz stb.)
Jelenleg flamenco tánctanítással  és annak színházi alkalmazásával foglalkozik. Vámos Veronika 2004-ben az Alternatív Színházi Szemle legjobb előadó díjában részesült. 2007 augusztus 20-án megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Aranykeresztjét táncművészi és koreográfusi munkájáért.

Amira (Magyarország)

Németh Krisztina Amira, az Amira Art Company alapítója. A csoport célja, hogy fellépéseikkel bemutassák a hastánc sokszínűségét, művészi kifejezőerejét, és a hazai közönséget is megismertessék különböző irányaival, stílusaival.

Amira 1997 óta tanítja az orientális táncot, iskolája, az Amira Art Stúdió egyike hazánk első hastánciskoláinak. Az oktatás több csoportban, több szinten, folyamatosan történik. Több vidéki városban tanítottak, rendszeresen tartanak speciális workshopokat, itthon és külföldön egyaránt. (Bukarest, Iasi, Barcelona, Alicante, Nantes, Párizs, Madrid).

Oktatóként és koreográfusként nagyon fontosnak tartja, hogy a hastáncon kívül más táncokkal és mozgásformával is megismerkedjen. A fesztiválon a napindító jóga órákon találkozhatsz vele.

Schafer Katalin (Magyarország)