Oktatóink

Lubna Emam (Egyiptom)

Lubna Emam 9 évesen kezdett el orientális tánccal foglalkozni, az egyiptomi Kaomeya School Troup-ban. Bejárta az egész világot a Kaomeya Troupe és más csoportok tagjaként táncolva. Lubna a híres hastáncossal, Nagwa Fuad-dal is dolgozott együtt.

Néhány évvel ezelőtt, amikor visszatért Egyiptomba, elkezdte tanítani az orientális táncot egyiptomi és külföldi táncosoknak. Jelenleg járja a világot és mindenhol tanítja a klasszikus orientális táncot és az egyiptomi folklór táncokat. Lubna jól megkülönböztethető stílusa hihetetlenül erőteljes, “súlyos” mozdulatokban gazdag. Leginkább a Saiidi stílus megjelenítéséért, interpretációjáért ismert, elismert.

Mohamed Kazafy

Mercedes Nieto (Magyarország)

Mercedes Nieto – Magyarország Fénylő Csillaga

Nieto Mercedes Európa szívében Budapesten született, és immáron 20 éve gyakorolja és mélyíti orientális tánc tudását. Mindemellett számos egyéb táncstílust is kipróbált és tanul jelenleg is, mint flamenco, jazz-, és klasszikus balett, illetve kortárs táncok.
Ezeket ötvözte a tradicionális és kortárs egyiptomi táncokkal, és alakította ki saját stílusát, amely dinamikus, magával ragadó, finom, érzéki, titokzatos, de mégis őszinte és természetes, és ma már világszerte több ezer követője van.

Számos díj tulajdonosa mind egyéni, mind csoportos kategóriákban, melyeket a világ különböző versenyein nyert karrierjének korai éveiben, köztük Egyiptomban Nile Group és Ahlan Wa Sahlan Festival-on; emellett koreográfusként is többször elismerték munkásságát.

Mercedes évekig táncszínházi előadásokat is koreografált, saját iskolát vezet 15 éve, valamint vezető tanára, sztár vendégfellépője számos magyar, európai és világ más országában megrendezett fesztiválnak, pl. Egyiptom, USA, Japán, Kína, Marokkó, Malajzia, Spanyolország, Anglia, Olaszország, és még folytathatnánk a sort – az elmúlt években több, mint 40 országban lépett fel és oktatott. 2010 júniusában a Nile Group Festival élő zenés gáláján vendégművészként szerepelt, csak úgy, mint 2011 júniusában, ezután Ő lett az egyike az első európai mester tanároknak, akik e méltán világhírű fesztiválon rendszeresen oktatnak.

Shahrzad

Julia Farid

Samantha Emanuel

Gulden Fatkulla (Kazakhsztán)

Profi hastáncos, koreográfus, az ESHTA orientális tánccsoport vezetője. Kazahsztán csodálatos csillaga, fantasztikusan tehetséges, kedves és inspiráló.

Guan & Rita (Kína)

Guan Kína egyik legkedveltebb koreográfusa. Kreatívan ötvözi a különböző stílusokat, több mint 180 eredeti munkáját számos művész adja elő világszerte.

A workshopjain nagy hangsúlyt helyez a helyes tartásra, az egyiptomi stilizált mozdulatokra és a megfelelő érzések kifejezésére. A fesztiválon külön, és párjával Ritával is tart workshopot!