CAIRO! Fest Budapest Ösztöndíj 2020

Köszönjük mindenkinek a jelentkezést a második CAIRO! Fest Budapest Ösztöndíj Programra!

Megható volt ennyi őszinte, elkötelezett és komoly munkával megírt motivációs levelet olvasni. Nagyon örülök, hogy ilyen sok lelkes, tanulni és fejlődni vágyó táncost ismerhettem meg, álmokat és személyes motivációkat az orientális tánccal kapcsolatban. Néhány levél idén is könnyekig meghatott. Megtisztelve éreztem magam, hogy az őszinte írásaitokon keresztül én is bepillantást nyerhettem az életetek egy részébe. Köszönöm, hogy mindezt megosztottátok velem. Szeretnénk mindegyikőtöket támogatni, és remélem, egyszer a jövőben ezt meg is tehetjük.

Döntésem elsősorban a magyar orientális tánc közösségének jövőjét szem előtt tartva született. Terjesztenünk kell a művészetünk szeretetét, teret és lehetőségeket teremteni a jövő generációinak, megosztani a tudásunkat, emelni a hastánc szakmai színvonalát és megítélését, támogató környezetet biztosítani a diákoknak és egymásnak kollégákként egyaránt. Meg kell osztanunk az örökségünket, hogy a világ ugyanúgy meg- és elismerje ezt a gyönyörű művészeti formát, ahogy mi.

Előnyben részesítettem azokat a motivációs leveleket, amelyekben kézzelfogható elképzelésekről olvashattam a hastáncközösségek megteremtéséről, jövőbeli tehetségek támogatásáról, konkrét ötleteket a tánctudás és -szenvedély átadásáról, a tánc és a mozgás szeretetének terjesztéséről a kevésbé kiváltságos csoportok között. Külön értékeltem azokat, akik a táncot mások segítésére, motiválására, és egy előítéletektől mentes, támogató közösség megteremtésére használnák.

Remélem, mindenki nyitott szívvel fogadja a döntésem és hamarosan mindenkivel személyesen is találkozhatok. Nagyon nehéz döntés volt, ezért úgy döntöttem, hogy mindkét kategóriában egy második helyet is kínálok, valamint egy magyar különdíjat.

Mégegyszer szívből köszönöm nektek a részvételt és kívánom, hogy mindig leljétek örömötöket a táncban.

Mercedes

CAIRO! Fest Budapest 2020 Ösztöndíj magyar nyertesei:

Fődíj: Szőke Johanna (CAIRO! Full Pass)

További díjazott: Bödör Alexandra (Alexandria Csomag)

Különdíj: Ambrus Viktória (1 szabadon választott Cairo és 1 Budapest workshop)

 

Inspiráló gondolatok motivációs leveleitekből

?A hastánc nekem maga a feltöltődés, az erőnlét, a feszültségoldás. Kiélhetem benne a kreativitásom, személyiségem rejtett darabkái kerülnek vele felszínre. Úgy érzem, megérinthetek vele másokat. Főként, amikor kötetlenül táncolok, meg tudom benne élni, örömöm, fájdalmam, nőiességem, zártságom, nyíltságom. Lehetek tömegben is csak a magam mélységében egyedül, vagy örömtáncot járva együtt a közösséggel.?

 

?Érdekel az orientális táncból mindaz, ami autentikus, hiszen ez az alapja mindennek és élvezem az újításokat, mert szerintem ez a jelene.?

 

? Mindenki tanul mindenkitől, ha nem is egy új mozdulatot, akkor emberséget, tiszteletet, alázatot, megismeri önmagát, a benne lakozó gyermeteg lelket, a szenvedélyes NŐt. Hogy nemcsak egy ruha viselésével tudja kifejezni önmagát (?), hanem a zene és a mozgás adta lehetőségekkel teremtheti meg azt a lényt, érzést, aki abban a pillanatban lenni akar és ezt át is tudja adni.?

 

?A tánc és a közösség megtanított, hogy hogyan kell csapatban dolgozni úgy, hogy megmarad egyéniségünk.?

 

?A hastánc által nemcsak egy mozgásformába sikerült beleszeretnem, de egy új kultúrába, művészeti ágba is.?

Jelentkezz a következő CAIRO! Fest Budapest 2021 ösztöndíjra

 Szeretnél részt venni a fesztivál kurzusain, de nem fér bele a keretbe? Ez a lehetőség neked szól!

Jelentkezz, ha:

– Van legalább 3 év tapasztalatod orientális tánc terén
– Elkötelezett tanuló vagy oktató vagy
– Komoly jövőbeli terveid vannak a tánccal
– Úgy érzed, képes vagy 4 napon át legalább napi két workshopon részt venni.
– További részletek, és a jelentkezési határidő 2020 őszén kerül kihirdetésre.

A motivációs levél tartalmazza:

– Miért jelentkeztél, miért szeretnél részt venni a fesztiválon
– Miért te lennél az ideális választás
– Milyen terveid vannak a jövőben a hastánccal, hogyan tudnád a tanultakat felhasználni céljait elérésében, illetve ossz meg velünk bármit, amit relevánsnak találsz
– Minimum 2-2 friss (max 1 éves) fotót és videót csatolj a jelentkezés mellé.

* Az ösztöndíj egy teljes grátisz VIP fesztivál csomagot jelent.
* Workshop-választás az aktuális szabad helyek függvényében.
* A jelentkezőktől függően, az elkötelezett táncosok kisebb csomagokat is nyerhetnek
* A nyertes vállalja, hogy a fesztivál minden napján legalább 2 workshopon részt vesz, erről utólag írásban (vagy videó formátumban) beszámol. A beszámolót mi is közzétesszük a weboldalunkon és a közösségi médiában.
* Korhatár nincs.
* Összesen 2 (1 magyar és 1 külföldi) táncos nyerheti el a lehetőséget.
* Több nyertest is választunk, amennyiben az ösztöndíj elsődleges nyertese a fesztivál előtt visszalép, a második helyezettre ruházódik a lehetőség.

Reméljük, minél több elkötelezett táncost ismerhetünk meg a jelentkezések kapcsán, és valakinek segíthetünk táncos álmai valóra váltásában.

Várjuk a leveled! 

Mercedes & a CAIRO Fest csapata